16. Relief HTC

Een mooi gemodelleerd veulen dat veel van haar vader Franklin heeft qua constructie. Mooi gesloten model met met een goede bergop houding en ruime bewegingen. Royaal ontwikkeld veulen.

Moederlijn:  De moeder Rivale stamt af van de Grand Prix hengst Riccione. Rivale leverde reeds vier Oldenburgs geprimeerde veulens, waaronder een Don Romantic veulen dat geselecteerd werd voor de prestigieuze Eliteveiling in Oldenburg. Ook leverde zij de AES gekeurde hengst Bonhiver HTC (Bretton Woods x Riccione). Grootmoeder Ilanda brengt de benodigde scheut volbloed mee via haar vader Rex Magna xx en haar grootvader Swap xx.

Vader :  Franklin – zelf kampioen op de KWPN hengstenkeuring – is een zoon van keuringskampioen Ampère. Ampère (v.Rousseau) begint zijn verervingskracht steeds duidelijker te etaleren. In diverse Europese fokgebieden zijn al zonen van hem uit zijn eerste jaargangen goedgekeurd. De moeder van Franklin is de Warkle M, een ster PROK dochter van Ferro. Grootmoeder Sparkle M is een stamboekmerrie van Flemmingh uit de elite sport(dr) merrie Irma Peternella, een dochter van Pion die zelf Z-dressuur is. Irma Peternella bracht in combinatie met Cavalier en Flemmingh twee Z-dressuurpaarden. De moederlijn vervolgt met Zilla Peternella, een stermerrie van Rechter uit de ster preferente Palona Peternella (v. Lt. Generaal) gevolgd door Hilla Peternella, een stermerrie van Domino (v. Zenith). Franklin doet het zelf zeer goed in de sport voor jonge dressuurpaarden en lijkt zich goed te vererven. Hij was ook al kampioen van de hengstenproeven in Nederland in 2013 en liep de nale op het WK voor jonge dressuurpaarden in 2015.