T’ Ophelia Van Het Hulsterhof

Dit merrieveulen wist zich zowel bij de selectie als bij de tweede voorstelling enorm op te waarderen in beweging. Ze moet nog wat aan bespiering winnen maar de kwaliteit in beweging is ontegensprekelijk aanwezig.

Moederlijn: De moeder is enkel in de fokkerij ingezet maar met succes want ze is ook de moeder van onder andere:
Brencis (v. Daddy cool),lichte tour met Isabel Cool, Diablo (Lord Loxley), Z2 dressuur in Nederland Hencis (v. Demirel), Z1 dressuur Nederland,  Coolhorse Joy (Everdale), winnares 2jarige dressuurmerries nationale presentatiedagen 2016, Coolhorse Kasper, (v. Toto Junior), succesvol bij 4-jarigen met Evi Lambrecht. Grootmoeder Prencis is ook de moeder van Touch me (v. Tuschinski), goedgekeurde hengst FWB-SWB-OLDBG, in de sport actief op Grand Prix niveau,  Aduschinski (v. Tuschinski) ,lichte tour dressuur,  Borneman (v. Tuschinski), Z2 dressuur en Unique (v. Jazz), Z2 dressuur

Vader: Hermès is een zoon van Easy Game, een Trakehner hengst van Gribaldi uit de zeer goed fokkende topmerrie Evita (v. Schwadroneur). De moeder van Hermès is de goed geteste merrie Bukkie, een keurmerrie van Flemmingh. Grootmoeder Ukkie is een elite preferente merrie van Jazz. Twee volle broers van Ukkie lopen Intermediar I en Intermediair II. Daarna vervolgt de stam met Janny, een preferente dochter van de Trakehnerhengst Chronos en een prestatiemerrie van de bewezen vererver Doruto.

Hermes doet het goed in de fokkerij: uit zijn eerste kleine jaargang werd een hengst geselecteerd voor de Westfaalse hoofdkeuring, een hengst aangewezen voor de 2de bezichtiging van het KWPN en een hengst geselecteerd voor de 3e fase van het BWP. Uit een groepje van  12 veulens, waaronder slechts 5 hengstveulens, kan dat wel tellen! Hermés doet het ook zeer goed in de sport met een finale plaats bij de Pavo cup in 2017 en een bronzen medaille op het WK in 2018.

Merrie – 18/04/2019 – Bruin
Fokker: Jan De Bondt