Tabelle Van de Kempenhoeve

Dit merrieveulen voldoet qua type en bewegingen aan de allerhoogste normen en zou ook in het buitenland vooraan eindigen op keuringen en veilingen. De jonge hengst Morricone lijkt het mooie type van zijn vader Millenium door te geven. Vanuit de moeder komt de nodige techniek in de benen via Apache en dan ook nog eens de dressuuraanleg via De Niro. Zeer mooi opgebouwde afstamming.

Moederlijn: Golinde’s grootmoeder Gitta van de Helle werd verschillende keren Nationaal kampioen op de exterieurkeuring en liep succesvol in de sport tot op PSG niveau.  Golinde is wegens een blessure enkel in de fokkerij ingezet.

Vader: De jonge premie-hengst Morricone wordt beschouwd als een van de betere Millenium zonen. Ook hier zien we weer de combinatie van de type-vererver Millenium in combinatie met de kracht en de ruimte in de beweging de moedersvader, in dit geval de Grand Prix hengst Rubin Royal. Morricone I is geen toevalsproduct want ook zijn 2 volle broers werden goedgekeurde hengsten in Oldenburg

Morricone was zelf kampioen van zijn jaargang, hij scoorde een 9,33 op zijn sporttest en is ondertussen gevorderd tot op PSG / Inter I niveau, met scores boven de 70%.   Hij won ook de “Hauptpremie” in Oldenburg, een titel voor de jonge hengsten die het goed doen in de sport en de fokkerij.  Hij heeft ondertussen ook zijn eerste gekeurde zonen op zijn naam staan. Kortom een hengst waar nog wat van te verwachten valt.

Merrie – 16/04/2019 – Koffievos
Fokker: BVBA Kempenhoeve