Talent Van De Kempenhoeve

Een lang-gelijnd en sportief donker hengstveulen uit een dressuurgefokte Hannoveraanse moederlijn, mooi bergop gemaakt en met een opvallende mogelijkheid tot schakelen.

Moederlijn: Moeder Dancey combineert het bloed van verschillende top verervers uit het Hannoveraans fokgebied. Londonderry wordt gezien als een van de beste zonen van de volbloed Lauries Crusador xx. Davignon I, voormalig bundeschampion bij de staat vooral bekend als een uitstekende merriemaker. Een voorbeeld hiervan is een veiling in Westfalen enkele jaren geleden, waar 3 van de 5 duurste paarden uit een moeder van Davignon I stamden. Davignon I brengt het waardevolle bloed van Donnerhall en Pik Bube I samen die beiden op Grand Prix niveau presteerden. Ook Davignon I zelf presteerde op Grand Prix niveau en hij was jarenlang te vinden in de bovenste posities van de fokwaarde-indexen “dressuur” in Duitsland. Het pedigree wordt afgerond met de stempelhengst Rubinstein.

Vader: Kingston is via zijn vader Toto Junior al weer de volgende generatie die de lijn van de levende legende Totilas voort zet. Kingston is goedgekeurd in Nederland en Duitsland. Hij slaagde voor het verrichtingsonderzoek in Duitsland met hoge punten, (8,5 en 9,0) en deed dit ook in Nederland waar hij met 85,5 tot de top van zijn jaargang behoorde. Ook de Deense topruiter Daniel Bachman Andersen gaf aan nog nooit eerder een 3jarige gereden te hebben met het talent van Kinston. Kingston wordt dit jaar 4 en dat hij ook met zijn veulens gaat scoren bewijst deze schitterende “Talent van de Kempenhoeve”.

Merrie – 28/02/2019 – Zwartbruin
Fokker: Kempenhoeve BVBA