Talentina van de Keihill

Een mooi merrieveulen van de Oldenburger Daily Diamond  die de genen van tophengst Diamond Hit doorgeeft. Het lijkt een perfecte combinatie met de Nederlandse type en prestatiegenen van Webster (v. Krack C) en Ferro.

Moederlijn: Dit veulen komt uit een Nederlandse moederlijn die opgebouwd is met de sporthengst Webster die zelf lichte tour gelopen heeft én de grootheid Ferro die via zijn zonen een eigen hengstenlijn gevormd  heeft.  Ferro was  zelf succesvol tot op Olympisch niveau en wordt gerekend tot de top drie van de dressuurhengsten in Nederland van de laatste 20 jaar. Zonder Ferro geen Valegro, geen Blue horse Zack, geen Zonik, geen Sezuan, geen Secret enz. De moeder Danger is als jonge merrie direct in de fokkerij ingezet. Ze is een half zus van Shardonna (Prima). zij sprong samen met Beezie Madden het hoogste niveau. ook uit deze moederlijn: Cornelia (1.45), Ranson (1.60), Serengeti (Z2), Idextro (KWPN), Chico (1.45), Manfield (SWB) en de succesvole Baltimore (Ares) (1.60).

Vader: Daily Diamond lijkt het in Nederland helemaal te gaan maken.  Als zoon van de goed verervende Daimond Deal en als kleinzoon van Diamond Hit is dat geen verrassing. Diamond Hit (uit de moeder van Sandro Hit) is natuurlijk een wereld-vererver die niet alleen zelf super stabiel gepresteerd heeft tot op het hoogste niveau maar ook in de fokkerij al jaren in de top 15 staat van de beste dressuur verervers.  Opvallend bij Diamond Hit was zijn zilveren medaille op het WK als 5-jarige en zijn top carrière op Grand Prix niveau. Hij heeft inmiddels 65! goedgekeurde zonen. Daily Deal is één van de beteren daarvan en diens zoon Daily Diamond lijkt dus de fakkel te kunnen doorgeven. Hij won trouwens de hengstentest in Ermelo met 87.9 punten, met bijna voor elk onderdeel een 9.0.

Merrie – 02/04/2019 – Zwartbruin
Fokker: Peter Bakkers, Keihill Stables