Tamarinde van ‘t Heirhof

Een zeer mooi en lang-gelijnd merrieveulen dat extra kan draven en zich keer op keer goed presenteert, een veulen met veel actie in de beweging. Daarnaast veel sport in de afstamming, de moeder heeft Prix St Georg gelopen. Dit wordt een opvallend en edel dressuurpaard waar menig amazone of ruiter perfect op zal passen.

Moederlijn: Moeder Tres Bien Sijgje komt uit een relatief kleine stam maar een die wel veel sport gegeven heeft. De paarden uit deze familie hebben veel beweging en gebruiken dit ook in de proeven die ze lopen. Zo ook Tres Bien Sijgje die zelf Prix Saint Georg gelopen heeft voor ze in de fokkerij terecht kwam.

Vader: Into K is een veelbelovende jonge hengst van de Grand prix hengst Apache uit een moeder van Rousseau. Rousseau is inmiddels uitgegroeid tot een echte stempelhengst die o.a. via zijn zoon Blue Horse Zack en diens nakomelingen al een eigen hengstenlijn heeft kunnen opzetten.
Into K is een hengst waarvan men in Nederland verwachte dat hij ras, uitstraling en bewegingstechniek zou kunnen toevoegen aan de dressuurpaardenfokkerij. Afgaande op zijn dochter die we hier presenteren maakt hij de verwachting meer dan waar.

Merrie – 10/04/2019 – Koffievos
Fokker: Anouk Van Wesemael