Tequila van ‘t Vagevuer

Dit hengstveulen beschikt over een zeer mooi model,  mooi gesloten en toch goede lange lijnen. Het heeft 3 goede en ruime gangen waaarbij vooral zijn krachtige bergop gallopade opvalt. Hij is de combinatie van de degelijke prestatiegenen uit Duitsland met het elegante vanuit Nederland.  Hij is wffs vrij.

Moederlijn: Moeder Havana van de Smoutmolenhoeve heeft M2 gelopen en is in de fokkerij ingezet.  Ze is de zus van de ZZ paarden Cenzo van de Smoutmolenhoeve (v. Don Renoir), en Daikiri van de Smoutmolenhoeve (v. Weltart).  Een andere broer, Gucci van de Smoutmolenhoeve (v. Riccione), loopt Z2.

Vader: Apache kennen we als het Grand Prix paard van Emelie Scholtens. Hij valt op door zijn super bewegingen en zeer goede gebruik van het achterbeen.  In 2012 werd Apache Nederlands kampioen Lichte Tour outdoor. Op pas zevenjarige leeftijd was hij toen veruit het jongste paard. Afgelopen januari was Apache wederom succesvol in het wereldbekercircuit in Amsterdam.  Ook in de fokkerij doet Apache het goed, getuige zijn zoon Indian Rock die kampioen werd op de hengstenkeuring in Nederland in 2016.  Ook in 2017 was Apache vertegenwoordigd met een zoon in de kampioensring van de KWPN hengstenkeuring.

Hengst – 29/05/2019 – Vos
Fokker: Nathalie De Wolf