Tolivia Da Silica

Dit mooie merrieveulen heeft het type van grootvader Millenium. Ze is de halfzus van het FDE Veilingveulen Rocca Da Silica dat in 2017 verkocht werd. Tolivia is een veulen met veel adel, goede bewegingen en een waardevolle afstamming.

Moederlijn: De moeder Batida de Coco stamt af van de Grand Prix hengst Benneton Dream die zelf op het hoogste niveau gepresteerd heeft en het waardevolle bloed van Brentano II voert.  Brentano II is ook de vader van de bekende Amerikaanse dressuurtopper Brentina en van Poesie, de moeder van Quaterback. Benneton Dream was als 3-jarige al Bundeschampion en lijkt zich ook in de fokkerij te kunnen doorzetten, o.a. via zijn zoon Bon Coeur die als driejarige de hengstenproeven wist te winnen, kampioen van de Hannoveranen werd en reserve-kampioen op het Bundeschampionat. Via grootmoeder Carisma brengen we Holsteiner activiteit in de beweging en de veredeling komt weer in derde en vierde generatie via  de hoog in het bloed staande Imperator.

Vader: De jonge premie-hengst Maracana lijkt het type te vererven van zijn vader Millenium in combinatie met de kracht en de ruimte in de beweging die hij van zijn moeders’vader Lord Loxley I mee kreeg.  Millenium moeten we niet meer voorstellen, met tal van goedgekeurde zonen waaronder verschillende kampioenen heeft hij zich geschaard bij de elite fokhengsten. Wereldkampion Lord Loxley I die zelf Grand Prix liep en vader is van talrijke Grand Prix paarden heeft zo mogelijk nog meer aanzien.  Maracana heeft recent zijn sportproef gewonnen met een gemiddelde van 8,62  punten en is in Duitsland voor bijna alle stamboeken gekeurd. Vorig jaar had hij al een goede test gelopen in Adelheidsdorf met 8,34 gemiddeld, waarbij hij in alle karakter-gebonden onderdelen 9,0 of hoger scoorde.

Merrie – 11/04/2019 – Koffievos
Fokker: Louisa Van den Boer -Verhoeven