Topgirl Van de Kempenhoeve

Een lichtvoetig merrie veulen van de jonge hengst Fürst Toto die garant staat voor beweging via de stempelhengsten Fürstenball, Totilas en Lodonderry. Via de moederlijn wordt dit nog eens extra verankerd.

Moederlijn: Pretty Woman was reserve kampioene als veulen en behaalde nadien onder het zadel verschillende prijzen in de competities voor 4 jarigen. Grootmoeder Bonita van de Kempenhoeve deed het vanaf haar eerste optredens onder het zadel tot nu toe uitstekend met verschillende overwinningen en ereplaatsen. Ze loopt ondertussen tot op Prix St. George niveau.

Vader: Fürst Toto is gefokt uit de combinatie van modellenmaker Fürstenball met de kracht van Totilas, gekoppeld aan de zeer sterke moederstam met aan de basis de merrie Fantastica. Zij is op haar beurt de volle zus van Blue Hors Don Schufro en een rij aan internationale sportpaarden, topmerries en goedgekeurde hengsten.  Met een totaalscore van 8.46 behoorde Fürst Toto tot de dressuurtop van de 14-dagen test in Schlieckau 2018 . Van vader Fürstenball hoeven we eigenlijk nog weinig meer te vertellen want vanaf het begin heeft hij zijn stempel gedrukt op de dressuurfokkerij. Moedersvader Totilas, de levende legende, die onder Edward Gal tot ongekende hoogte steeg, Wereldkampioen en Wereldrecordhouder, is het dressuurpaard dat de dressuurwereld een nieuwe dimensie gegeven heeft.

Zijn moeder Thery heeft in vele jonge paarden competities zeer goed gepresteerd onder de naam Toto Chanel. Thery heeft door middel van embryo-transplantatie ook de hengst Donier (v. De Niro) gegeven die even oud is als Fürst Toto. Overgrootmoeder Lasira is halfzus van de goedgekeurde hengst Lord Schufro, Oldenburger reserve ‘Landeschampion’ en gekwalificeerd voor het Bundeschampionat. Uit deze stam komen vele succesvolle Prix St. Georges en Grand Prix-paarden, o.a. Blue Hors Veneziano, Classico, Don Primero, Cafe au Lait, Sunny Boy, Sir Oliver, Moosbachhof’s Peron, Lord Leopold, Tailormade Red Rebel, Topas, Salutation, Sampras, Blue Hors Zatchmo en Blue Hors Don Schufro.

Hengst – 22/05/2019 – Vos
Fokker: De Kempenhoeve BVBA