Topsie van het Beukenhof

Een elegant merrieveulen uit een top moeder dat met zeer veel houding en actie beweegt, steeds bergop met een super actief achterbeen. Het is nog jeugdig maar toonde toch al fantastische kwaliteiten op de Fokkerijdag van BWP Limburg waar het de zeer hoge score behaalde van 83 punten. Het is de volle zus van het FDE veilingveulen Symfonie van het Beukenhof dat vorig jaar een bod haalde van 17.000,- Euro. Dit veulen kan uitgroeien tot een kampioensmerrie en kan in elke buitenlandse keuring vooraan eindigen.  Één van de highlights uit onze collectie van 2019.

Moederlijn: De moeder Funny Dark is gestart in de sport maar raakte geblesseerd. Ze is ondertussen de moeder van:
• Ogamie van Beukenhof (2014 V. Sir Donnerhal), nationaal kampioen bij de BWP dressuurveulens
• Quality van het Beukenhof (2015 v. Sir donnerhal ) nationaal kampioen bij de BWP dresuurveulens
• Symphonie van het Beukenhof (2018 v. Glamourdale)
In 2015 werd Funny Dark nationale kampioene bij de BWP dressuurmerries.
Funny Dark komt uit een Hannoveraanse dressuurlijn opgebouwd met o.a. De Niro en daarvoor Welthit II en Bogenschütze (v. Bolero)

Vader: Glamourdale is de kampioen van de KWPN hengstenkeuring 2014 en de reserve kampioen van de KWPN verlichtingstest 2014 en de onvolprezen Wereldkampioen bij de 7 jarige dressuurpaarden in 2018. Glamourdale is mooie hengst met veel talent voor het zware werk en een opvallende gallopade. Glamourdale is een zoon van de “kampioenmaker” Lord Leatherdale, gefokt uit de preferente prokmerrie Thuja (v.Negro), een van Nederlands beste fokmerries.
Thuja tekent voor het moederschap van de topper “Glamourdale” en de beide “Elite” merries Zonnebloem (v. Polansky) en Fresia (v. Jazz). Thuja is een volle zus van het Engelse A kader top Grand Prix paard Numberto (Spencer Wilton) en nicht van het zeer succesvolle lichte tour paard Willem Alexander (v.Negro x Flemmingh x Ahorn). Overgrootmoeder Clementine (v.Ulft) bracht Händel (v.Wolfgang) het internationale top paard van Michael Whitaker.
Glamourdale doet het onderstussen super in de sport, loopt al lichte tour en scoorde al 83,125% met onder andere een 9,2 voor de draf, een 9,7 voor de galop en een 9,3 voor het toekomstperspectief.

Merrie – 07/06/2019 – Bruin
Fokker: Liesbeth Molenbergs