1. Torino van Prinseveld

Een zeer  mooi  en sterk hengstveulen dat extra kan draven en zich keer op keer goed presenteert. Daarnaast veel sport in de afstamming en super karakters in zowel de moeder- als de vaderlijn.

Moederlijn:  Moeder  Orchid’s Charlotte II  (144 cm) is een dochter van de wereldberoemde fokhengst Justice HR uit de Priory Prickle merrie Lia Bella die op haar beurt een dochter is van stermerrie Melle Malou (Brummerhoeve’s Boss). De moeder van Melle Malou is vervolgens de kroon preferente merrie Kantje’s Monic, dochter van Kantje’s Sjonny. De moeder van Kantje’s Monic is de stammoeder Silverlea Beech Leaf. De moederlijn van Charlotte is er eentje om u tegen te zeggen. Het aantal sportpony’s en gekeurde hengsten die uit deze lijn komen is groot. Een aantal voorbeelden van gekeurde hengsten zijn: Kantje’s Komeet, Kantje’s Mirakel, Kantje’s Ustero, Orchid’s Tygo, Orchid’s Highland Surprice, Orchid’s Floris, Hoekhors Danny, Kantje’s Admiraal, Bertus, Marco, Melle Bruno, Melle Jerom, Orchid’s Balou, Kantje’s Silvester, Orchid’s Karwin, Twinkling Star Aristo. Er zijn ook een aantal internationale en EK-pony’s terug te vinden in de moederlijn zoals Kantje’s Amethist, Orchid’s Karwin, Melle Bruno, Leon, Kantje’s Admiraal, Kantje’s Komeet, Kantje’s Zalsa…

Vader :   Konquistador Van Orchid’s is een jonge hengst met een perfecte stockmaat (147cm ) van de top sport- en fokhengst Kanshebber (prestatie, sport, fok).  Kanshebber op zijn beurt stamt af van een moeder die Europees Kampioen springen bij de pony’s is geweest, en een vader die ZZ- springen, Z- dressuur en Z- samengesteld bij de paarden liep onder het zadel van Alice Naber-Lozeman.  Na zijn goedkeuring heeft hij al vier amazones naar het ZZ-springen gebracht. Nadat hij met Judith en Liseth Vetker internationaal uitkwam. De moederlijn van Konquistador is er eentje om u tegen te zeggen. Zijn moeder is niemand minder dan Cestanica, de volle zus van de hengst Cestan II. Grootmoeder Monique zat op zevenjarige leeftijd in het Nederlandse team voor EK eventing. Haar zoon Cestan II liep internationaal 1m20 en is vader van verschillende sportpony’s. Orhids Cestanica is de moeder van maar liefst 5 internationale pony’s. De bekendste zijn de hengsten Komeet Van Orchid’s en Kamaro Van Orchid’s die beide landenprijzen hebben gelopen. Cestanica is een dochter van Kantje’s Carlando die zelf op hoog niveau liep en vader is van meerdere heel goede sportpony’s.

Kortom deze jonge hengst heeft alles in zich om in de voetsporen van zijn bekende voorouders te stappen