Toto Furst VDM

Dit nog jonge veulen is het beste bewijs dat zijn vader Fürst Toto het uitstekend doet in de Fokkerij. Dit is de derde Fürst Toto uit onze collectie, weer een fraai type met zeer goede bewegingen. Een veulen met een heel vriendelijke uitstraling

Moederlijn: Moeder Ice Breaker M is ook de moeder van de BWP aangewezen hengst Marac M en het veilingveulen Rendez VDM (2017). De moederlijn is opgebouwd via de Nederlandse stempelhengst Krack C en de holsteiner Latano die veel kracht in de beweging doorgaf. Krack C heeft niet alleen op het hoogste niveau gepresteerd maar slaagde er ook in om een eigen hengstenlijn op te bouwen in Nederland en Europa. Via zijn zoon Vivaldi en zijn kleinzoon Vitalis is hij ook in Duitsland bezig om een lijn op te zetten. Verder komen we terecht bij een degelijke Nederlandse die via de volbloed Darling boy xx veredeld werd.  Naast Queenie hebben ook haar volle zuster Nouska en Pachera  o.a. via de Kempenhoeve fokkerij de stam verder uitgebouwd.

Vader: Fürst Toto is gefokt uit de combinatie van modellenmaker Fürstenball met de kracht van Totilas, daarnaast de zeer sterke moederstam met aan de basis de merrie Fantastica. Zij is op haar beurt de volle zus van Blue Hors Don Schufro en een rij aan internationale sportpaarden, topmerries en goedgekeurde hengsten. Met een totaal score van 8.46 behoorde Fürst Toto tot de dressuurtop van de 14-dagen test in Schlieckau 2018 . Van vader Fürstenball hoeven we eigenlijk weinig meer te vertellen, vanaf het begin heeft hij zijn stempel gedrukt op de dressuurfokkerij. Moedersvader Totilas, de levende legende, die onder Edward Gal tot ongekende hoogte steeg, Wereldkampioen en Wereldrecordhouder, is het dressuurpaard dat de dressuurwereld een nieuwe dimensie gegeven heeft.
Zijn moeder Thery heeft in vele jonge paarden competities zeer goed gepresteerd onder de naam Toto Chanel. Thery heeft door middel van embryo-transplantatie ook de hengst Donier v. De Niro gegeven die even oud is als Fürst Toto. Overgrootmoeder Lasira is halfzus van de goedgekeurde hengst Lord Schufro. Oldenburger reserve ‘Landeschampion’ en gekwalificeerd voor het Bundeschampionat. Uit deze stam komen vele succesvolle Prix St. Georges en Grand Prix-paarden, o.a. Blue Hors Veneziano, Classico, Don Primero, Cafe au Lait, Sunny Boy, Sir Oliver, Moosbachhof’s Peron, Lord Leopold, Tailormade Red Rebel, Topas, Salutation, Sampras, Blue Hors Zatchmo en Blue Hors Don Schufro.

Hengst – 06/06/2019 – Vos
Fokker: Kris van der Meulen